Om Kungshult

Kungshult är en av de minsta byarna i Eslövs kommun.  Byn hade 354 invånare 2010-12-30. Vi har bra pendlingsavstånd med endast 5 km till Eslövs stadsgräns, samt bra pendlingsmöjligheter till Lund/Malmö via E22 med påfart vid trafikplats Roslöv via Skarhult. Byn har tyvärr ingen affär men en bilverkstad med ett litet utbud av godis och glass, till stor glädje för barnen. Behöver man handla matvaror kan man välja någon av de större affärerna i Eslöv för större inköp. Behöver man lite mindre finns det en liten affär i Stehag, där det även finns pizzeria, bykrog och bygghandel. På vägen mot Stehag strax innan Haga kvarn finns en liten Handelsträdgård för inköp av blommor mm. (skyltning finns)

I grannbyn, Östra Strö, finns den nystartade förskolan Änglagård och en liten mysig landsbygdsskola med elever F-4. För dessa elever går det skolbuss varje dag från busshållplatsen på Gamla vägen.
Uppe vid väg 17 finns busshållplatsen för buss 474 som går till Eslöv resp. Hörby.

Gatorna i byn sköts av en vägförening, Kungshults samfällighetsförening. De har hand om snöröjning, gatusopning, grönområdena mm.

För att motverka brott tillämpar vi grannsamverkan i byn i samarbete med polisen, räddningstjänsten och försäkringsbolag. Mer info om grannsamverkan hittar du på http://www.samverkanmotbrott.se/grannsamverkansfolder.pdf. Har du frågor angående grannsamverkan i Kungshult går det bra att kontakta oss på grannsamverkan@kungshult.se

Vi har även en idrottsplats i byn som drivs av Kungshults idrottsklubb (KIK). De har i huvudsak fotbollsträning för knattar och uppåt men klubbhuset används även för andra aktiviteter såsom fritidsgård, bebisträffar, byalagsmöten mm.

Många som bor i byn promenerar mycket både ute på landsvägarna, i skogen väster om byn samt ner mot Sveaskogen. (på vägen mot Skarhult) Kartor på detta kommer komma upp inom kort.

Håll utkik på hemsidan och i kalendern så dyker det upp aktiviteter efterhand.

Avstånd:
Lund  22km, ca 20 min
Malmö  40 km, ca 30-35 min
Eslöv  7 km, ca 10 min
Hörby  18 km, ca 20 min
Höör  17 km, ca 20 min
Stehag  7 km, ca 10 min
Östra Strö  4 km, ca 6 min
Skånes djurpark  22 km, ca 25min